ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΤΟΧΟΣ

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η ευρύτερη περιοχή της επιστήμης υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών με έμφαση τόσο στις θεμελιώδεις γνώσεις όπως αυτές καθορίζονται από βασικές γνώσεις διακριτών μαθηματικών, αλγορίθμων, δομών δεδομένων, προγραμματισμού, αρχών τηλεπικοινωνιών και δικτύων υπολογιστών, διαδικτυακών εφαρμογών και συστημάτων υλικού (Κατεύθυνση Ι) και όσο και σε περισσότερο εξειδικευμένες (Κατεύθυνση ΙΙ) όπου αντιμετωπίζονται προχωρημένα θέματα όλων των περιοχών που θεραπεύει το Τμήμα. Η Κατεύθυνση ΙΙΙ καλύπτει την εφαρμογή ψηφιακών τεχνικών στην οικονομία καθώς και τεχνικές διοίκησης και μάνατζμεντ στη νέα ψηφιακή οικονομία, στην έρευνα και στη διαχείριση της καινοτομίας.

Στόχος του Π.Μ.Σ. είναι η απόκτηση εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και δεξιοτήτων έτσι ώστε οι απόφοιτοι:

  • να αποκτήσουν ικανότητα αξιολόγησης και σύνθεσης της υπάρχουσας γνώσης πάνω στο εξειδικευμένο αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
  • να αποκτήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο ώστε να αναπτύξουν αυτόνομες ικανότητες έρευνας και ανάπτυξης στο γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
  • να αναπτύξουν τις απαραίτητες ειδικές δεξιότητες για τη διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων, το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή έρευνας, καθώς και την αξιολόγηση, ανάλυση, και ερμηνεία ερευνητικών αποτελεσμάτων.
  • να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και τις ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται, τόσο για την επαγγελματική, όσο και για την ακαδημαϊκή και ερευνητική τους σταδιοδρομία στις ανταγωνιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον αλλά και παγκοσμίως.
  • να αποκτήσουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που σχετίζονται με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και παραγωγής.